Today's workout

1,5 h hunkfys

/M

Yesterday's workout

1,5 timme hunkfys (box)
 
 
/M

Oh happy day!

Äntligen har snön börjat falla och jag hoppas på en vit jul. Jag älskar snö och det är ett måste på julen! Det blir ju så ljust och fint ute, plus att man kan åka längdskidor, slalom, pulka osv. Det sägs att det ska bli en vargavinter i år och det hoppas jag verkligen på!
 
 
/M

Västerås- Praktiska övningar

Idag hade vi praktiska övningar och då fick vi lära oss allt från att bädda vårdsängen till hur man tvättar patienten i sängen. På torsdag har vi examination i den praktiska delen och jag är faktiskt lite nervös, speciellt för förflyttningarna!

Nu är jag påväg hem från Västerås, mamma kör och Zacke ska följa med hem till oss och stanna där i två dagar, myspys. Innan vi åker hem till sörbo så ska jag avverka ett hunkfyspass!

/M


Today's workout

Ca 2 timmar styrketräning på gymmet. Tränade med två killar från hunkfysen och jag fick lära mig många nya övningar, vilket är jäkligt bra,då jag typ jämt kör samma, tummen upp för det! Imorgon väntar en grym träningsvärk.
 
/M

Julklappar

Den här julen önskar jag att jag heter Zacke Täpp och är 5 år. Han ska nämligen få öppna ett paket varje dag fram till jul, som mamma har fixat! Idag satt jag och slog in hälften av paketen och jag kan ju säga att jag tappade tålamodet i slutet, så de paketen är väl inte riktigt lika fina, men de ska ju ändå rivas upp snart!


Yesterday's workout

50 minuter cykel( varav 10 min tabata)+ 25 minuter styrka.
 

 
Jag skriver ju alltid upp vad jag tränar med från och med nu ska ska jag börja med att skriva träningen i separata inlägg( som jag gjort någon nång förut), så att jag kan gå in och kolla på inläggen som en träningsdagbok under kategorin Träning. Så ni som absolut inte vill veta exakt vad jag tränar, kan bara ta och hoppa över inläggen " Today's workout"
 
/M

Revenge

 
Åh vad jag älskar den här serien, den är så otroligt spännande och bäst!
 
 
 
/M

Tentaplugg

Idag har jag ägnat hela dagen till att tentaplugga och det börjar väl ta sig. Men tentan är ju inte förens vid Lucia. Så än är det väl ingen superhets! De här smarta korten köpte jag när jag var i USA och det är perfekta inför tentaplugget, så nu sitter jag och förhör mig själv och pratar högt. Pappa undrade vem fasiken jag satt och pratade med, men det var med mig själv.
 
 
/M

Nattuggla

Eftersom min pojkvän bor i USA och det är 7 timmars tidsskillnad så blir det lätt så att jag vänder på dygnet när jag är ledig från skolan. Men det gör inget för jag pluggar som bäst på natten. Just nu har jag pluggat färdigt och borde krypa ner i sängen.
 
Tänkte bara skriva att det blev 1 timme och 15 minuter på gymmet idag. Körde överkropp eftersom jag har sån sjuk jäkla träningsvärk i rumpa/lår efter fysen. Tyvärr blev det ingen hunkfys imorgon eftersom de hade utbildning så det var ju jäkligt tråkigt, nu får jag se fram emot torsdagens träning istället och hitta på någon annan typ av träning fram tills dess.
 
 
/M

Jag älskar dig!

Idag knackade det på dörren här ute i Sörbo och det var min underbara pojkvän som skickat blommor och choklad åt mig. Blev helt tårögd av att läsa det fina kortet som var med också! Det var fem fina rosor och vet ni vad det betyder? ”Jag gör vad som helst för dig”
 
Jag är så glad över att ha världens finaste och snällaste pojkvän!
 
/M
 

Plugg och mellanmål.

Just nu sitter jag vid köksbordet och ska äta lite mellanmål samt läsa de sista sidorna innan jag ska åka in till fagersta för att köra ett träningspass på gymmet. Det är skönt att ta ett träningspass emellan allt plugg.


The greatest wealth is health.

Idag var det fysträning klockan 13 i Fagersta och det var lika jobbigt som de andra gångerna. Kommer förmodligen få en jäkla träningsvärk imorgon också. Nu är det bara att se fram emot nästa veckas träningar som är tisdag, torsdag, fredag och söndag, ska försöka vara med på allihopa, det blev ju "bara" tre den här veckan, eftersom jag kollade på hockeyn i fredags.
 
För er som undrar vad det är jag tränar för tillfället, så får ni nu en lite bättre förklaring. Det kallas "hunkfys", ett ganska roligt namn om ni frågar mig och det är så jag kommer skriva om det i fortsättningen, bara så ni vet. Det är helkroppsfys med intervaller. Övningarna variera väldigt mycket och på torsdagar är det mer slag och sparkar. Riktigt tuff träning och man får inte vara rädd för att ta ut sig så att man är nära att spy eller liknande. Det är det som är meningen, inte att spy, men att vara sjukt jäkla trött efteråt. På hösten/vintern är man inomhus och på somrarna är det träning utomhus, tex i en grusgrop. Det är mest killar som tränar( tror det är därför de döpt det till hunkfys), men det är även några tjejer med. Något annat kul att veta är att man tränar utan skor.
 
 
/M

 
 
 

Hunkfys nästa!


Ännu en vilodag

Idag blev det vilodag nr 2 den här veckan. Istället har jag legat hemma i soffan och tentapluggat, kollat skidor och ätit godis.  Mamma lagade nyss väldigt god mat, på planka, lyxigt värre! Nu ska vi kolla på x-factor programmet som visades igår, jag kan inte fatta att Malcom åkte ut, han är ju bäääst! Nu hoppas jag att Awa vinner hela skiten och att J.E.M kommer tvåa.
 
 
/M

Premiär

Nu ligger jag i soffan och kollar på skidor. Äntligen har skidsäsongen dragit igång, det gillar jag!

Senare idag blir det pluggeliplugg till tentan som vi har den 13 december. Ska nog ta och träna lite senare, tog ju en vilodag igår, men vet inte vad det blir, träningsvärken börjar sakta med säkert bli bättre, imorgon får jag förmodligen ännu mer...


Det är inte bara jag...

...som älskar att klämma på julklapparna, det gör även vår katt Ture men han gillar mest paketsnörena.
 
 
/M

Hockey


Organdonatorn som vaknade

Kollade ni på dokument inifråns program som visades igår? Programet heter Organdonatorn som vaknade, om ni missade det så rekommenderar jag verkligen er att kolla. En dokumentär som berör på många plan, det är glädje blandat med ilska.
 
 
 Det här klippet är bara 40 sekunder, resten hittar ni på svt:s hemsida.
 
/M

Make yourself proud

Idag började jag morgonen med en rejäl frukost, nu gäller det bara att fortsätta med att äta en rejäl frukost varje morgon, har en tendens till att prioritera sömnen, så att jag inte hinner käka något överhuvudtaget. Resten av dagen har jag bara pluggat lite smått och inväntat träningen. Det blev ännu ett hunkfys-pass, men idag med lite mer slag och sparkar, vilket var superroligt.
 
 
Känslan man får efter att ha avklarat ett riktigt hårt träningspass är så underbar. Då brukar jag belöna mig själv med en liten chokladboll här och en liten chokladboll där, gärna med lite cola till. Det är livet det!
 
/M

Breakfast


Träning & hockey.

Idag blev det 1 mil powerwalk och lite mage som träning. Mot kvällningen åkte vi till Borlänge för att kolla på rasmus när han skulle spela match. Då fick jag mitt livs första blodsockerfall och det fick jag samtidigt som jag körde bil, och det var ingen höjdare, kändes som om jag skulle svimma, så det blev byte av chaufför efter halva vägen.
 
Imorgon bitti tänkte jag gå upp lite tidigare för att åka till Söderbärke och köpa lite frukostgrejer, jag tror att jag måste börja äta lite ordentligare om jag ska fortsätta träna såhär hårt. Jag är dålig på att äta frukost, dålig på att äta mat överhuvudtaget och jävligt bra på att äta godis, ingen bra kombination det där.
 
 
/M
 
 

Träningsvärk.se

Herregud vilken träningsvärk jag har. Jag hade svårt att komma upp ur sängen, och trappen ska vi inte ens tala om. Jag har seriöst ont i muskler jag inte ens trodde fanns. Det bästa sättet att bli av med träningsvärk är ju faktiskt att träna ännu mer, så nu sticker jag ut på en powerwalk och sen kanske det blir lite styrka, det beror på hur jag känner mig, haha!
 
/M

Run your feelings.

När man mår dåligt, är nedstämd, ledsen eller arg så är det perfekt att sticka ut på en löpvända och springa av sig alla känslor. Det är ett bra sätt att slippa de där tankarna som man gärna vill komma bort ifrån ett tag. Det var precis så jag gjorde när jag och Oskar gjorde slut får typ 1,5 år sedan, jag tränade och tränade, mer än någonsin. Det fick mig att må bättre och vipps så var jag i min livs bästa form och sen dess har jag bara älskat träningen. Ur allt ont kommer något gott.
 
 
/M

Dödstrött

Japp, som ni såg så var jag upptagen med att bli starkare( om ni såg det förra inlägget), men jag var även upptagen med att bli dödstrött, spyfärdig och kritvit i ansiktet. Jag brukar oftast bli röd som en tomat när jag tränar hårt och idag frågade jag min mamma hur röd jag var på en skala från 1-10, varpå hon säger, öhmm du var kritvit.
 
Jag har nämligen avklarat mitt första "hunkfys"-pass någonsin, ska jag vara ärlig så vet jag inte säkert hur jag ska kunna förklara vad det är för typ av träning, men något åt brottarfys och fysträning för MMA. Helt enkelt; jävligt jobbig träning. Jag är glad att det funkade fint med magen, då jag är inne i en period där långdistanslöpning är helt uteslutet, så nu kan jag träna stenhårt på det här sätte, hurrahurra!
 
Idag skulle läkaren ringa mig för att jag ska ta och byta medicin. De sa att han skulle ringa mig efter klockan tre, och när tror ni han ringde? Den jäkeln ringer mig klockan halv 7 då jag är på träning, så nu måste jag gå upp klockan 8 imorgon och ringa om en ny tid och det måste ske snabbt som attans för snart är jag utan tabletter och då blir det kris. Tycker dock synd om den stackarn som måste jobba så sent på kvällen.
 
Ikväll somnar jag nog ovaggat. Tummarna upp för hunkfys!
 
 
Firar med lite cola.
 
/M
 

I'm busy getting stronger

/M

Tentaplugg


Clarisonic

När jag var i USA så blev jag väldigt sugen på att köpa en Clarisonic ansiktstvätt, men jag bestämde mig dock för att avvakta. Nu har jag bestämt mig för att köpa/få en då jag bara har hört massa bra saker om den och jag har nämligen gjort en bra deal med mamma, jag får halva av henne( och pappa så klart) i julklapp och sen betalar jag halva själv, som en julklapp till mig själv, hehe.
 
Jag måste dock vänta till jul innan jag får den eftersom att det är Oskar som ska ta med den hem från USA. Jag kan knappt vänta, ser verkligen fram emot att börja använda den och hoppas på en superfin och len hy. Kan återkomma med resultat efter några veckors användning.
 
/M

Ursäkta mig

Jag insåg nyss att jag inte skrivit här på nästan 4 dagar, nu har jag tagit mig i kragen och tänker berätta vad jag har hunnit med sen i torsdag.
 
  • Torsdag-Avklarade en 30 minuters lång redovisning med gruppen och vi blev godkända, tummen upp för det!
  • Fredag-Tog en powerwalk på 7 km med 10 kg extra i bagaget och nej jag har inte gått upp 10 kg i vikt, utan gick med viktvästen för att sen avsluta träningspasset med lite styrka. Senare på kvällen åkte vi till Falun för lite hockey
  • Lördag- Igår pluggade jag, spelade the sims och gick ut och åt med mamma, pappa och farfar i Västanfors.
  • Söndag- Idag åkte jag in till Fagersta för att gymma och det blev 50 min styrka och 30 minuter kondition, nu ligger jag hemma i soffan och är hur trött som helst. Jag inväntar solsidan och sen borde jag läsa lite inför morgondagens två seminarium. Ska bränna av de tre seminarierna som jag missade när jag var i USA, imorgon och på fredag, sen är det bara att börja plugga inför tentan och våra prakitska examinationer.
 
/M
 
 
 

Fotbollsporr på hög nivå.

Jag är i exstas och har setat och skrikit här i lägenheten helt för mig själv. Jag finner knappt ord för att beskriva hur jävla bra HAN är. Hoppas att Zlatans fyra mål kan tysta alla som säger dittan och dattan om honom. Jag är en Zlatanist ut i fingerspetsarna och tycker dom borde döpa om arenan till Zlatans lekpark eller något liknande, och låta honom pryda våra sedlar, frimärken och fan vet allt. Det borde inte vara lagligt att göra 4 snygga mål i en landskamp mot ett bra landslag, han är inte mänsklig!
 
 
 
Vem gör så där när man är 10 meter utanför straffområdet, eller vem gör sådär överhuvudtaget?
 
Ber om ursäkt för det här hetsiga inlägget men jag är bara så jäkla glad, Zlatan är bäst!
/M

Äntligen

Idag har jag kört första träningspasset efter att ha varit sjuk ett tag. Jag och Towe gick på en promenad på 7 km och sen körde jag lite styrka när jag kom hem. Riktigt skönt att få röra på kroppen igen och jag tänkte snart ta och bli medlem på friskis här i Västerås, men tänkte vänta tills jag kommer att vara här i Västerås lite mer. Jag kommer nämligen ha väldigt få lektioner de kommande 2-3 veckorna och då kommer jag förmodligen att bo mest i Sörbo, så efter det ska jag bli medlem på friskis!
/M
 
 
 
 

Natti

Jag tog nyss ett mysigt nattbad med tända ljus. Jag tror inte att jag skulle klara mig utan ett badkar, det kan ju vara bland det bästa som finns. Klockan är halv 2 och jag tänkte snart gå och sova, imorgon väntar en lååång sovmorgon, för imorgon är jag helt ledig ifrån skolan, hurra! På torsdag har jag och min grupp redovisning och sen tar jag helg och åker hem till Sörbo, ännu mera hurra!
 
 
 
/M

Tummen upp!

 
Alla tummar upp för de här söta killarna som är sjukt bra!
 
 
 

Herregud

Som jag tidigare nämnt så går det varg där jag bor och det är en/flera "tama" sådana, den som setts till går in på gårdarna och sticker inte ens fast folk försöker skrämma iväg den. När jag gick in på aftonbladet nyss så kom det upp en artikel där det var en bild på en varg och jag kände igen bilden så väl. På bilden står vargen kanske 50 meter ifrån min gamla skola. Vargen har tydligen gått in på skolgården och den sticker inte ens iväg fast man försökt skrämma iväg den. Jag är en djurvän men nu måste jag faktiskt säga att det förmodligen är bäst om de skjuter den stackaren. En varg kan ju inte få springa runt på en skolgård som är full av småbarn. Stackars barn och stackars deras föräldrar, de måste vara rätt så oroliga!
 
 
/M

Julklappar

Igår åkte jag förbi ikea för att köpa lite julklappspapper, snöre och etiketter, så att jag skulle kunna börja slå in julklapparna.Tråkigt nog har jag ju redan gett bort 3 stycken, så nu har jag bara tre kvar. Här är de första två paketen som jag slagit in och fler ska det bli!
/M

Trav

Har glömt att berätta att jag och mina underbara släktingar var på trav i borlände i lördags. Vi skulle kolla på vår kusin patrik och hans flickvän Jasmine som båda skulle tävla. Vi spelade inte så mycket men när vi väl spelade på någon häst så råkade vi självklart ta den som kom sist, vi får hoppas på bättre lycka nästa gång. Det var iallafall väldigt roligt att se Patrik och Jasmine köra.
 
 
/M

Världens bästa pappa!

Grattis på fars dag!
/M
 

Mot Falun!

Idag slutade jag inte skolan fören klockan 16. Idag har vi haft seminarium om döden och vi har fått kollat på en film från ett hospice. Jag tror inte det var många som gick därifrån utan att ha fält några tårar.

Nu sitter jag i mosters bil med henne och Zacke. Jag har precis setat och läst bok för zacke och hans nalle brumma. Vi ska åka upp till Falun för att kolla på hockey, sen åker jag hem till Sörbo med mamma & pappa.

Ha en trevlig helg!


Jag älskar julen.

De senaste dagarna har jag kommit på mig själv med att gå och gnälla över hur kallt det är ute och jag antar att det är för att jag kom från ca 25 grader i USA till 0 grader kallt här hemma i Sverige och inte hunnit vänja mig ännu. Men det finns ju faktiskt inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Därför vill jag ha jul nu, med massa snö och massa minusgrader
 
Jag har alltid älskat julen och kommer förmodligen alltid göra det. Det är ju så otroligt mysigt med snö, julklappar, julgodis, julmarknader och allt som hör till, blir helt lyrisk av att bara sitta och tänka på att det faktiskt inte är så långt kvar. Det allra bästa med julen är att man får spendera den där mysiga tiden med sina nära& kära. Den här julen kommer Oskar komma hem i 4 veckor, vilket kommer göra den bättre än någonsin, då kommer jag få vara med alla mina favoriter!
 
Jag har nog redan nämnt det här, men jag har en förmåga att alltid tvinga mina nära& kära att öppna sina paket i förväg, bara för att jag älskar att ge bort julklappar och aldrig kan vänta. I år köpte jag julklappar i USA och det var lite väl tidigt för jag har redan gett bort tre julklappar. Jag och Rasmys köpte en Ipad till mamma & pappa och vi kunde faktiskt inte hålla oss, så de har redan fått öppna den. Mamma har även fått öppna två små paket, så nu har hon inga kvar, hehe. Vår julklappssamling brukar vara som minst på julafton, när det egentligen är dags att öppna paketen. Men jag ska däremot försöka hålla mig med rasmus och pappas julklappar, för jag har ärligt talat inte råd att köpa några fler julklappar innan jul.
 
 
 
 /M
 

Jag lever.

I måndags kväll landade jag på arlanda och jag var väl lika förvånad som vanligt, över att jag konstigt nog överlevde ännu en flygresa. Flygresan hem var lite kortare men gud så jobbigt det var att flyga med en förkylning. Jag lyckades nämligen gå och bli sjuk sista dagen i USA. Nu har jag varit hemma i nästan 3 dagar och förkylningen har bara blivit värre, kunde inte ens gå till skolan idag. Locket i öronen har fortfarande inte släppt och jag hoppas verkligen att det kommer göra det snart. Nu ska jag käka lite alvedon och fortsätta ligga i sängen som jag gjort precis hela dagen, kanske borde nämna att jag sov 14 timmar inatt också, inte helt fel!
 
/M
 
 

I'll miss you.

Jag har nu varit i USA i två veckor och imorgon är det tyvärr dags att bege sig hemåt. Det har varit två underbara veckor som jag har fått spenderat med världens bästa pojkvän och jag kommer förmodligen gråta ihjäl mig på flygplatsen imorgon. Jag kommer sakna dig så jäkla mycket.
 
Jag föreslog att han skulle krypa ner i min resväska och följa med hem, men han fick tyvärr inte plats.
 
/M
 

Baton Rouge

Igår så drog jag, Oskar, Christer och Jessica till Baton Rouge för att shoppa och käka mat. Det var väldigt trevligt och mysigt. Efter några timmar så åkte vi tillbaka till Laffayette där vi gick ut och drack några drinkar och spelade biljard.
 
 
/M

Nagelfix

Igår åkte jag och Jessica iväg till en salong här i Laffayette. När vi kom dit så bestämde jag mig för att göra fake-naglar och jessica tog manikyr. Lösnaglarna kostade bara 200 kronor så det var det väl värt, börjar dock bli trött på dem redan, hehe.




/M

Happy halloween

 
/M