Julafton/juldagen i bilder

Julafton


Zacke

En sliten nisse

jag

Mamma&jag

Jag& Zacke

Zacke och tomte nr 1(pappa)

Zacke öppnar paket

Zacke trodde han fått en flytväst


Juldagen


Juldagshockey

Zacke fick åka med Rasmus på isen.

Casper, Zacke och Titten.

Zacke och tomte nr 2(jimmy)

kram

Jossan, Zacke, Linda och Moster

Rasmus och Pappa sitter och skrattar åt tomten

Mamma fick kort på Zacke

Zacke fick en spis, förkläde och massa matlagningsgrejer.






Böcker

På lovet har jag tänkt att läsa massa böcker. Sista dagen i skolan gick jag till biblioteket och lånade sju böcker. Fyra på engelska och de andra på svenska. Jag har nu börjat med boken Just Listen (Sarah Dessen). Än sålänge så ser den ut att vara bra.




Adios!

22 December

Första dagen på lovet har varit bra. Jag och Oskar åkte till Västerås för att inhandla julklappar. Av Oskar fick jag The sims 3 till ps3, skitbra! Men det kommer nog ta ett tag innan jag lär mig allt. En julgran fixade vi också, en laglig sådan, för bara 99 kronor.

Just nu ligger jag i soffan och brevid mig sitter Ella som spelar the sims och Rasmus& Oskar spelar fifa. Jag och Ella är tydligen för dåliga för att få spela online.


Här öppnar Oskar sin julklapp. typ två veckor för tidigt.




Lätt värd 99 kronor, inte sant?



Pappa spelar angry birds och resten kollar på när rasmus spelar sitt nya spel som han fick i julklapp av Ella.


Imorgon åker Oskar hem till Gävle för att fira jul där. Själv ska jag fira jul här hemma med min familj,Zacke, Moster, Anders, Zackes farmor&farfar och hans farbror och hans tjej. På juldagen firas det hemma hos farmor och senare kommer Linda&sandra. På annandagen åker jag till Gävle och sen drar vi till Norge över nyår.

Adios




JUUUULLOOOOOOOOOV!

Äntligen jullov!

Hotell gyllene knorren

Just nu sitter jag i soffan med Mamma & Ella. Vi kollar på julkalendern och jag tycker faktiskt att den är väldigt bra.

Ikväll kommer Oskar hit och då ska vi spela Fifa 11. Jag& Oskar mot Ella& Rasmus, vilket leder till en hel del gnäll från killarnas sida. Jag tror att killar föds med någon slags tv-spels gen. Killar är jämt bättre än tjejer på tv-spel.


Soffan

Vilken tv-dag. Det har varit massa skidor, i alla olika former. Damstafett, skidskytte, alpint och nu herrstafett. Senare blir det handboll, Em-final. Vilken underbar dag!

Har även bakat julgodis, två olika sorter och har en sort kvar som jag ska baka till kvällen. Det blir ingen fotboll för min del idag, har ont i halsen.

Ha en trevlig kväll, det ska jag ha!


myskväll

Nu börjar det närma sig jul och det är så underbart. Nu känns det verkligen som om jag gått på jullov.  Tror inte vi har några vanliga lektioner kvar.

Igår var jag, Oskar och Markus hemma hos mig. Dom spelade ps3 medans jag, Mamma och Pappa tapetserade om i mitt nya rum. Jag har precis flyttat in i det rummet Rasmus hade förut. Ska ta en bild lite senare.

Ikväll blir det fullt hus. Rasmus& Ella kommer hem och alldeles nyss kom Zacke, Moster och Jossan.

Aktiekunskap

kämpa, kämpa,kämpa...

Det känns som om jag redan har gått på jullov i mitt huvud. Jag känner mig bara slapp och ointresserad så nu måstre jag rycka upp mig för jag har ju faktiskt prov imorgon.

home sweet home

Nu är det inte långt kvar tills vi får jullov. De här sista dagarna känns ganska ovärda. Kunde dom inte gett oss jullov nu på fredag istället för på tisdag.

Sista provet innan jullovet är nu på trosdag så det är bara att kämpa på. Aktiekunskap, jippi!

I.d. Bare Minerals nr 7

Tapered Blush Brush

I.d. Bare Minerals nr 6

Concealer Bisque


terror

Terroattack i Stockholm. Vart fan är denna värld påväg? Det är så jäkla hemskt.

IDOL 2010

Igår var jag, Linda, Sandra och Moster i Globen på Idol. Det var helt underbart! Bra musik och rätt person som vann! Jay är så jäkla bra. En väldigt trevlig dag med världens bästa kusiner och världens bästa Moster!

Innan vi åkte till Stockholm så åkte jag och Linda förbi Media Markt för att köpa Oskars julklapp. Det blev ett ps3 + ett bilspel. Nu tänker ni säkert" Fan vad knäpp hon är som avslöjar vad han ska få?" Jag vet jag är knäpp och jag kunde inte låta bli att ge honom det nu. Det är ju så jäkla långt kvar till jul. Jag är hopplös, jag vill alltid att alla ska öppna klapparna jag köpt långt innan jul. Nästa år får jag nog köpa julklapparna på julafton istället, ända chansen att dom får öppna klapparna på rätt dag, för en gångskull. Men det tar vi nästa jul!


Juryn

Like a prayer. Aboslut bäst!

De andra idolerna.

Minnah kör vinnarlåten

När Jay vunnit!


Tandställning?

Det blev en heldag i Borlänge/Falun igår. Köpte en sminkväska och ett läppstift. Hittade ingen julklapp åt älskling men får fortsätta leta.

Jag var även hos tandläkaren och om jag vill så ska jag få tandställning igen. Men bara i 3-4 månader för att täppa igen en glugg som har blivit nu på senaste tiden. Jag har lite beslutsångest om jag ska ta det. Känns ju ganska ovärt att ha fått världens glugg efter att ha haft typ tandställning i 2 år. 3-4 månader är ju inte speciellt länge. Men jag får se.



Idol ikväll!!

Bona valetudo melior est quam maximae divitiae

"God hälsa är mer värd än största rikedom"

Jag hatar cancer, jag hatar tumörer, jag hatar alla sjukdomar. Varför finns dom?



Det blir ingen skola imorgon heller. Jag ska till tandläkaren i Falun och sen blir vi där ända in på kvällen för vi ska vänta på kusin Linda som ska följa med oss hem. Antar att det blir en sväng in på kupolen. Ska nog kika på julklapp åt älskling!

På fredag blir det glooooooooooooben och idoooooool!!!

I.d. Bare Minerals nr 5


Västmanlands tingsrätt

Som jag redan nämnt så var vi som läser rättskunskap på Brinellskolan i västerås igår. Vi besökte Västmanlands tingsrätt. Vi fick vara med och kolla på tre rättegångar som gällde: Grovt narkotikabrott, grov rattfylla och misshandel.

Det var väldigt intressant och lärorikt. Det där skulle jag vilja göra om flera gånger. Kanske ska jag skaffa mig en ny hobby? Att gå på rättegångar varje gång jag har ledig tid.

Idag är jag sjuk. Kände mig inge pigg igår. Hängig& ont i huvudet.




Tingsrätten

Idag var klassen i Tingsrätten i Västerås och det var väldigt intressant, mer om det imorgon. Nu ska jag sova, känner mig trött& hängig.

Skidåkning

Jag, Mamma, Pappa och min farbror Titten var och åkte längdskidor idag. Jag och Mamma åkte själva tills dom varvade oss. Tempo är inte riktigt våran grej, men det ska det bli! Helt plötsligt när vi åkte där ute i skogen i mörkret, så slocknade alla lampor och det blev kolsvart. Mörkrädd som jag är så höll jag på att skita i brallan. Hade jag åkt själv hade jag nog börjat gråtit och satt mig i skogen tills någon fått kommit och hämta mig.

Imorgon ska vi åka till Västerås med klassen. Vi ska få se på tre olika rättegångar och det ser jag fram emot. Sen ska jag åka hem till kusinerna som har skaffat en hund, Josefin heter hon.


Så här söt är hon!

Kupolen

Idag var jag, Mamma, Ella och Katarina i Borlänge. Julklappar skulle inhandlas. Nu är jag klar med mamma&pappas klappar, känns bra.



puss

Idol och Grey's mys ikväll.

Varför inte?

Efter att ha läst Katrin Zytomierskas blogg så vet jag nu vad jag ska göra en gång när jag blir "stor". Eller flera gånger om jag blir miljonär, såklart!

Ni som känner mig väl vet ju att jag är nästintill hypokondriker. Jag oroar mig över att ha den ena allvarliga sjukdomen efter den andra. De här är precis vad jag ska göra!

Men jag ska nog vänta tills jag är runt 30-40 år. Det känns som om det är en bra ålder för att göra såna tester. Men något som jag verkligen skulle kunna tänka mig att göra nu och betala några tusenlappar för är att röntga hjärnan för att se om jag har hjärntumör. Min pappa och hans farmor(tror jag det var) har båda haft hjärntumör så att göra en sån röntgen vore ju inte helt fel. Ska tvinga bror min också.


För ca 35000 kronor får man det som står här nedan(om man är över 40år) Skulle jag ha 70000 kr så skulle jag inte tveka en sekund att betala en sådan undersökning åt mina föräldrar.
Man testas då för det här:
Cancer: sju av de vanligaste cancerformerna: (tjocktarmscancer, njurcancer, lungcancer, hudcancer, prostatacancer, hjärntumör…)
Hjärtinfarkt (kärlförändringar i hjärtats kranskärl)
Stroke (kärlförändringar i artärer till hjärnan)
Övriga sjukdomar: aneurysm, KOL, diabetes, sköldkörtelstörningar, leversjukdomar mm

Helt sjukt!



Den här tjejen är så jäkla bra!

Kick-off

kick-offen var helt okej. Mycket roligare än vanliga lektioner i allafall. Vi kom hem 16.10 och sen åkte jag hem. La mig i badkaret och åt pepparkaksdeg. Degen är så jäkla mycket godare än pepperkakorna. Är rädd för att mamma inte kommer ha någon deg kvar när hon väl ska till och baka.