Föreläsning


Glad tjej.

Imorse var jag superduper trött och jag bestämde mig för att skippa föreläsningen som var på morgonen och bara gå på HLR-övningarna. Jag ångrar mig nu, då jag måste skippa träningen och sitta hemma och plugga hela kvällen. Men vad gör det när man fått reda på att man klarade anatomi-tentan? Jag vart så jäkla glad när jag såg att jag blev godkänd och jag åkte till Ica och köpte glass, godis, dricka, jordnötsringar, nu ska det firas.
 
De praktiska övningarna var superduper intressanta och vi fick lära oss HLR, heimlich manöver och hur man använder en hjärtstartare. Nu handlar det bara om att komma ihåg allt när det väl gäller, för då kan det handla om liv eller död, och då finns det inget utrymme för betänketid eller misstag.
 
 
/M

True story.

 
/M

Bakterier

Bakterier, bakterier och bakterier,  är vad som snurrar runt i mitt huvud just nu. Eftersom jag håller på och läser om mikrobiologi och vårdhygien så har jag börjat tänka mig för ganska rejält, när det kommer till vart det finns mycket bakterier och hur man kan undvika dem. Förresten visste ni att man kan ha en 10 m lång mask i mag-och tarmkanalen? Att små husflugor kan sprida smitta från ett infekterat sår, till ett rent sår? Från och med nu ska jag börja döda flugor, den saken är säker.
 
Något annat äckligt, är alla redskapen på gymmet. Tänk hur många som tagit på tex hantlarna, maskinerna etc. Det finns ju faktiskt de som aldrig tvättar av grejerna som de använt och då måste det ju spridas en hel del bakterier. I fortsättningen blir det handsprit direkt efter gymmet.
 
Hur många tror ni har pillat och petat på de här hantlarna? Usch.
 
/M
 

Vila

Man kan inte träna varenda dag, för tillslut ger det ingenting, så idag tog jag min första vilodag efter 14 dagars träning (totalt 24 h). Jag hoppas att jag kommer känna mig lite piggare i kroppen efter en dags vila, har nämligen världens träningsvärk. Under min träningsfria dag har jag storstäda, pluggat och bara käkat massa godis.
 
Som ni kanske märker är jag väldigt fixerad av att exakta timmar, minutrar, kilometrar etc. Jag kan tex aldrig sluta springa på 4,8 km, utan då ser jag till att samla på mig metrar så det blir exakt 5 km. Jag vet inte varför jag är så, men min pappa är precis likadan, medans min mamma tycker att vi är helt dumma i huvudet, som kan springa runt och runt för att få ihop de där sista metrarna.
 
 
/M

Back to school

Nu har ännu en skolvecka satt igång. Den här veckan väntas föreläsningar, praktisk övning(HLR), grupparbete och tentaplugga.


Höghöjdsplanka

Idag blev det 1,5 h hunkfys och efter träningen testade vi köra höghöjdsplankan. Vi klarade 4 stycken där det såg helt perfekt ut, men fler ska det bli. Jag som är överst har det ju inte så jobbigt, men jäklar vad högt det blir, får nog införskaffa mig hjälm.
 
 
/M

Fys

Här har ni en av övningarna som vi brukar köra på fysen.
 

Mot gymmet.

 
/M
 

Fagersta= fys

Igår åkte jag hem till Sörbo, och kunde naturligtvis inte låta bli att stanna till i Fagersta och köra box-fys. Vill ju inte vila när jag väl är hemma i Fagersta och kan köra hunkfys. Känner mig faktiskt lite piggare, och tänker vila på måndag, när jag är i västerås.
 
Idag tog jag en rejäl sovmorgon och sen blev det några timmars plugg. Klockan 18 var det dags för hunkfys och jäklar vad jobbigt det var idag. Nu ligger jag på soffan och har käkat god mat och semlor, mums!
 
 
/M

Snake rope

Igår var jag och Helena på gymmet och körde lite kondition och styrka och vi var där i hela 1 timme och 50 minuter, det går fort när man har kul. Vi testade även på repträning, som jag varit sugen på att testa ett tag nu, men aldrig vågat prova när jag har varit och tränat själv. Riktigt bra träning och jag testade bara lite snabbt och jäklar vad jobbigt det var, kan lägga upp en liten film sen, för att visa vad det är för slags träning.
 
 
/M
 
 

Proteintillskott

Jahapp, då har man köpt proteintillskott. Det är egentligen emot mina principer, jag har alltid sagt att det är lite töntigt med alla som springer runt med sina shaker hit&dit på gymmen, men, nu har jag insett att min kropp förmodligen behöver lite extra proteintillskott. Men jag har lovat mig själv att aldrig springa runt med den på gymmet.
 
De senaste dagarna har min kropp börjat sagt ifrån med lite ont i kroppen och att jag känt mig sjukt jäkla sliten när jag tränat. Detta är absolut inte bra och jag borde ta en vilodag, det blir kanske en imorgon. Därför har jag övervägt att börja ta proteinpulver, efter lite tjat. Det blev Whey 80 och en fin( läs:JÄVLIGT DYR) shaker.
 
 
 
Något annat som är emot mina principer är att ha såna där gym-handskar, om jag kommer köpa såna, så snälla skjut mig!
 
/M

Träningsdagbok

Jag har skaffat mig en träningsdagbok, det var på tiden. Från och med nu kommer jag sluta plåga er med "todays workout", de inläggen där jag skriver exakt hur många minuter jag tränat de, de och de. Självklart kommer jag skriva att jag tränar och vad, men nu behöver jag inte vara lika specifik.
 
Jag har köpt en kalender där jag kan göra en egen framsida, så nu ska jag försöka klippa ihop några inspirationsbilder och göra en fin framsida, men det får bli när jag kommer hem till Sörbo. Imorgon har jag veckans sista föreläsning och sen beger jag mig hem till Sörbo igen.
 
 
/M
 
 
 

Tisdag

Idag startade termin 2 och vi har nu börjat med kursen: Medicinsk mikrobiologi och vårdhygien. Hittills så tycker jag om kursen men jag antar att jag kommer bli extremt rädd för bakterier, virus etc. (vilket jag redan är, hehe)  och köra handsprit hela tiden.
 
Efter skolan drog jag och min nya "sambo" Helena ner på stan för att käka sallad på Vivaldi och för att fixa lite saker. Senare åkte jag till friskis och körde 1h spin puls distans och efter det 1 h styrka. Nu ligger jag i sängen och ska plugga innan det blir sovdags, imorgon väntar bakteriologi.
 
 
/M

Termin 2, nu kör vi!


Chicago fire

I fredags började jag kolla på Chicago fire och satan vad bra det är. Har redan hunnit kolla på alla de 12 avsnitten som kommit ut och jag längtar redan tills nästa avsnitt kommer.
 
 
/M

Söndags-fys

Imorse gick jag upp och käkade en rejäl frukost innan det var dags för söndagsfysen. Det var tur att jag åt en ordentlig frukost, för dagens pass var riktigt jobbigt, så jobbigt att frukosten nästan kom upp igen. Nu har jag badat och ska snart lägga mig på soffan och sova ett tag.
 
 
/M

Distance

 
/M

Cafe stället och Psykopatgym

Idag började jag dagen med att luncha med min fina vän Madde som jag inte träffat på över ett år. Vi hade det jättetrevligt och hade självklart en hel del att ta igen och ska se till att ses snart igen. Vi käkade sallad på Cafe Stället, innan jag var tvungen att dra på träning.
 
Idag blev det ca 2,5 h psykopatgym med Björn och Jonas. Nu ska jag, mina trötta ben och mina trötta armar ta och hoppa i badet innan det är dags att kolla på lite serier. Greys, Chicago fire och Revenge står på serie-schemat! Måste passa på att nöta serier nu när jag är pluggfri, har en tendens att nöta, nöta och nöta serier i flera timmar i sträck, så jag försöker att inte göra det när jag har plugg att göra.
 
/M

Baam, där var termin 1 avklarad.

Det går fort när man har kul, det har redan hunnit gått en termin och nu har jag bara 5 kvar, hehe. I går skrev jag den där jäkla anatomitentan och det kändes väl inte alldeles för bra, jag kan mycket möjligt få mitt första U, men även klara G-gränsen med någon fjuttig poäng, vi får hoppas på det sistnämnda. När tentan var skriven så hoppade jag in i min proppfulla bil och körde mot Sörbo, påvägen insåg jag att jag skulle hinnna till hunkfysen, så det blev box-fys och sen hem till underbara, efterlängtade Sörbo. Nu har jag faktiskt en hel helg utan något plugg och det känns nästan lite konstigt... Men nu ska jag passa på och njuta de här dagarna innan termin 2 kör igång.
 
Imorse åkte jag och mamma till Rasmus & Ella i Falun. Jag, Ella och Mamma åkte till friskis och tränade styrketräning i 1h och 20 minuter och det var riktigt skoj! När vi kom tillbaka till lägenheten såg vi att det var strömavbrott i halva området och även på Willys, så det fick bli mys med massa tända ljus innan det var dags för lite hockey.
 
Nu ligger jag i sängen och ska prata med Oskar och efter det kolla på lite chicago fire, som är skiiiiiiit bra!
 
 
 
/M
 

Today's workout

1,5 h hunkfys
/M

Pull-ups eller chin-ups?

Jag har försökt tagit reda på vilket som är vad av pull-ups och chin-ups, men alla säger ju olika. Jag har lärt mig att pull-up är när man har handflatorna på andra sidan stången, men när jag försökte kolla upp om det stämde, så blev jag fan inge klokare, för alla säger olika.
 
Nu ska jag försöka komma till saken, jag ska erkänna att jag faktiskt aldrig har klarat mer än en, och det var några år sen, nu tror jag inte att jag klarar en enda, jag skylle på att rumpan är för tung... eller så armarna för klena, jag kan inte bestämma mig för vilket, hehe. Iallafall så har jag tänkt ta tag i saken, och börja träna på det, så att jag åtminstone slår mitt superdupersvåra rekord. Ett ganska så pinsamt resultat med tanke på hur mycket jag tränar, med detta ska det bli ändring på.
 
 
Damen på bilden kallar detta för chin-up men jag tänker kalla det pull-up, punkt slut( om något kan svara på vad det här heter med 110% säkerhet, så kanske jag kan ändra mig)
 
/M

Today's workout

50 minuter styrka+ 60 min spinning
 
 
 
/M
 
 

Ett tips för att inte visa hela rumpan på gymmet.

Jag har införskaffat mig två par nya löparshorts från nike, men har inte känt mig speciellt bekväm när jag tränat i dem, eftersom det inte är så kul när man ligger och gör situps och halva skinkorna hänger ut, eller att någon kan se rakt in i byxorna. Därför är det smart att skaffa ett par tights som man kan ha under, då känns allt mycket bättre.
 
 
Nu vankas det styrka och spin/intensiv
 
/M

Björnövägen, klart bäst!

Idag testade jag på västerås andra friskis&svettis och jäklar vad jag blev nöjd. Det här ligger på stan och jag tror faktiskt att jag har närme till det här gymmet. Det är dock inte anledningen till att jag blev så nöjd, utan det beror på att området där man tränar med fria vikter, roliga redskap etc är typ 3 gånger så stort som rocklundas, och det är bara där jag håller till när jag gymmar, så alla tummar upp för friskis på stan, plus att det är mycket mysigare där.
 
Idag körde jag 30 min kondition och 60 min styrka och imorgon har jag bokat in mig på spin/intensiv, som tydligen verkar vara deras absolut jobbigaste spinningpass och beskrivs såhär "Spin/intensiv- Tufft och utmanande. Det här är passet för dig som är rejält vältränad, van vid spincykling och gillar att träna på en hög och intensiv konditionsnivå" men bra Mikaela, det var ju väldigt smart att välja det här som första passet, ingen mjukstart här inte... kan ju varit därför det var det enda passet som inte var fullbokat, hehe.
 
 
/M

Today's workout

50 minuter kondition och 70 min styrka
 
 
/M

Friskis&svettis

Idag köpte jag ett allkort på friskis&svettis för 6 månader och det kommer användas flitigt när jag är i Västerås. Jag får alltså gå på alla pass och gymma, och det kostade bara 1200 kr, sjukt billigt. Blev dock lite besviken när jag kom till gymmet och såg att det var fullsmockat, det gick knappt att röra sig där inne och folk stod i kö till löpbanden, men det är ju januari, förhoppningsvis blir det lite bättre snart. Annars får man ju försöka undvika att gå dit mellan 18-20, då alla vill träna.
 
Jag körde totalt två timmar idag och gud så skönt det är att träna när man är lite nedstämd och ledsen. När jag är ledsen, arg och nedstämd så är träning den absolut bästa medicinen. Run your feelings.
 
 
/M

jahapp...

Jahapp, då var jag tillbaka i Västerås efter att ha sagt hejdå till Oskar,det var lika sorgligt och jobbigt som alla andra gånger. Nu ska jag ta och sova ett tag, blev inte många timmars sömn inatt och jag kan behöva lite energi just nu.


You have to fight through some bad days, to earn the best days of your life.

Hello distance, i fucking hate you.
 
Imorgon ska jag lämna av Oskar på arlanda och han ska åka tillbaka till USA. De senaste veckorna har varit underbara, mysiga, roliga och helt enkelt bäst, just nu är det nästan så att jag önskar att de här veckorna hade varit lite tråkigare, mindre underbara och helt jävla värdelösa(fast nää), det hade gjort det här lite lättare iallafall.
 
Det är inte lätt att veta att man ska behöva vara ifrån sin andra halva i 4 långa månader, 120 värdelösa dagar. Just nu känner jag bara för att krypa upp i fosterställning, gråta floder, lyssna på deppig musik, tycka synd om mig själv och slippa allt jävla plugg....
 
 
/M

Today's workout

1 h styrka
/M


Jag älskar det.

 
/M

Today's workout

1h och 15min styrketräning
 
/M

Today's workout

1,5 h styrketräning
 
/M

Friskis&svettis

Idag åkte jag, Oskar och hans syster Alva in till Gävle för att köra ett styrkepass på friskis. Det var riktigt roligt och därför ska vi köra ett till träningspass imorgon också, tummen upp för det! Gymmet som vi var på(friskis) är verkligen dåligt här i gävle, västerås gym är så otroligt mycket bättre och större. Här får man knappt plats att förflytta sig mellan maskinerna. Men vad gör det när man har trevligt träningssällskap!
 
 
/M
 
 

Yesterday's workout

20 minuter hopprep(tabata) + 40 minuter styrka(armar/axlar)
 
 
/M
 

Onsdag

Idag gick jag upp lika tidigt som igår, för att köra ett träningspass innan skolan. Kan ju erkänna att jag var lite lagomt trött efter att ha setat uppe och pluggat till klockan halv 1 på natten.

Sen var det dags för sista föreläsningen för den här kursen och fyfan vad svårt det var. Klarar jag den här tentan så blir jag förvånad!

Nu har jag kommit fram till Oskar och vi har bara slappat framför tv:n, nu ska vi åka hem till Jocke&frida och hälsa på dem och deras söta lilla bebis, han är så himla söt!

/M


Today's workout

Morgonträning: 20 minuter tabata(hopprep) + 40 min axlar&mage.

Kvällsträning: 24 minuter tabata intervaller med hopprep( varierade med att köra höga knän, låga snabba, på ett ben osv) + 60 minuter ben och bål.
 
 
/M

Träning numero dos

Efter min powernap så satte jag igång med plugget, har varit hyffsat effektiv idag, så det är bra det! När jag kände att jag behövde en liten paus så bytte jag om till träningskläderna och körde igång med dagens andra pass. Idag lärde jag mig något nytt, om man är lite halvrisig på att hoppa hopprep, och fastnar i snöret lite då och då, så använd alltid långärmad tröja, om du inte vill se ut som ett emo förstås. Plus att det svider till ganska ordentligt.
 
 
Nu ska jag fortsätta plugga, plugga, plugga...
 
/M

Uppe med tuppen

Imorse gick jag upp halv 7 för att köra ett träningspass här i lägenheten. Det blev hopprep(intervaller) och styrka i 60 minunter, innan det var dags för näst sista föreläsningen för den här kursen. På vägen till skolan stannade jag och köpte sallad, bananer och en recovery bar(chokladsmak) som var så jäkla god, måste gå och köpa flera lite senare idag.
 
Nu har jag precis kommit hem från skolan och det är dags att sova middag, innan jag ska sätta igång med plugget igen.
 
 
/M

Today's workout

Idag blev det 1,5 h gym
/M


Be proud but never satisfied.

Idag tog jag mitt pick&pack och drog till västerås, hade en jäkla massa packning med mig. Jag ska stanna här i Västerås i två dagar och efter det så åker jag vidare till Gävle, där jag stannar till på måndag, när Oskar åker tillbaka till USA.
 
Innan jag åkte till Västerås så stannade jag till på Atlet och körde ett pass på gymmet med Björn och Tim. Nu är jag skapligt trött i armarna och orkar knappt trycka ner tangenterna ordentligt. Imorgon blir det nog träning här i lägenheten för jag har tagit hit mitt lilla portabla "gym" :hopprep, viktväst, vikter, gummiband, yogamatta. Snart ska jag få en skivstång och sen ska jag nog införskaffa mig hantlar sen är det riktigt bra, oj vad det ska tränas.
 
 
/M
 

LOVE

 
/M

Today's workout

1,5 h hunkfys.
 
Älskar förövrigt mitt "nya" träningslinne. En sönderklippt gammal tshirt.
 
/M

Today's workout

Idag körde jag 20 minuter hopprep(tabata-intervaller)+ 100 utfallssteg(m viktväst)+ 100 knäböj( m viktväst)+mage. Det blev totalt 1,5 h.
 
 
/M

Today

Idag har jag spenderat nästan hela dagen tillsamman med mina skolböcker, förutom när jag tog ett välbehövligt träningspass. Det är alltid skönt att ta ett träningspass emellan allt plugg, då får man lite mer pluggenergi. Pluggenergi är verkligen vad jag behöver just nu, helst av allt skulle jag vilja bränna upp mina anatomiböcker och skita i den där jäkla tentan, för det känns så jäkla omöjligt, men det är väl bara att bita ihop.
 
Det blev ett träningspass här hemma i sörbo, använde mig av ett hopprep, några vikter, yogamattan och viktvästen, allt som krävs för ett riktigt bra pass på hemmaplan. Ganska skönt att kunna träna hemma ibland, när man verkligen inte kan slösa bort tid.
 
Utfallssteg med viktväst
 
Nu ska jag mysa med min pojkvän, puss!
 
/M
 

Yesterday's workout

Igår blev det 1,5 timme hunkfys
 
 
/M

Today's workout

1,5 h boxfys
 
/M

Träningshets efter nyår... som alla andra år!

Tänk att det är samma visa vartenda år. Många känner att de under julen ätit alldeles för mycket julmat, smarriga efterätter och kanske druckit lite för mycket alkoholhaltiga drycker och inser att det kanske är dags att börja röra på sig. Eftersom ett nytt år börjar så skaffar alla nyårslöften om att börja träna och träna. Gymmen blir proppfulla, men oftast återgår det till det vanliga efter några veckor. Jag tycker det är otroligt bra att folk vill börja röra på sig, men se då till att hålla ut i åtminstone några månader och bestäm att nyårslöftet är att hålla ut med träningen under hela året istället, några få veckor räcker inte... På några veckor hinner man inte ens komma till den där gränsen när träning blir superroligt...och så har gymmet varit fullproppat helt i onödan( det var väl typ det jag ville komma fram till)
 
Keep up the good work, men isåfall under en längre period, träning är färskvara.
 
 
 
/en tjej med PMS som gillar stort utrymme på gymmet.

Godkänd

Woopwoop, gissa vem som blev godkänd på första salstentan? Jo, lilla jag! En enorm lättnad i alla panik över den kommande anatomitentan. Är så glad att jag blev godkänd, fast det var en svår tenta som många tyvärr fått U på.

Den godkända tentan firar jag med lite boxfys i Fagersta. Efter det blir det hem till Sörbo och äta god mat med familjen och Oskar.

/M


Pluggpaus


Gott nytt år mina vänner

Gott nytt år mina vänner.
 
Det har varit dåligt på uppdateringsfronten de senaste veckorna. Jag har nämligen haft det ganska fullt upp och har inte prioriterat bloggen. Jag har spenderat två underbara veckor med min älskling som är hemma, firat jul, tränat, pluggat som attans, varit i Gävle, åkt skidor och firat nyår i Västerås. Jag har helt enkelt haft det riktigt bra.
 
Igår var det nyårsafton och den firades med mina favoriter här i Västerås. Det var en riktigt trevligt kväll och jag var sådär lagomt på pickalurven, att jag inte har varit det minsta bakis idag, så det var perfekt det. Man vill ju inte börja det nya året med att må piss. Jag började det nya året med en lugn och mysig dag här i lägenheten med Oskar, vi har kollat film, sovit, käkat god mat och bara haft det väldigt bra.
 

 
Bildbomb från nyår
 
 
/M