Termin 6 utomlands?

Som sjuksköterskestudent på mdh kan man få studera termin 5 eller 6 utomlands. Man kan få åka till länder som Tanzania, Thailand, USA, Storbrittanien, Ungern, spanien. Ja det där var bara några av länderna man kan få åka till. Om jag ska studera utomlands så har tänkt göra det i termin 6 och då har dessa ställen intresserat mig:
 
¨
Seattle, USA
 
Swansea, Wales
 
Manchester, England
 
/M

Mina favoriter i x-factor

 
 
Awa%20Santesson-Sey%20sist%20ut%20i%20X%20Factor
 
 
Malcolm%20Brandins%20soloaudition%20p%C3%A5%20bootcamp
 
 
Adam%20Kanyama%20sl%C3%A5r%20knockout%20p%C3%A5%20juryn
 
/M

Tips till flygrädda...

... eller?

När jag ska ut och flyga så brukar jag sitta och kolla på flightradar24, för att se hur sjukt många plan det är som är ute och flyger samtidigt, just för att få mig själv att inse att chansen inte är så stor att jag skulle sitta på just ett plan som kraschar... sen kan jag ju inte låta bli att tänka" shit, om det är så här många plan ute och flyger samtidigt så borde dom ju kunna krascha ganska lätt",så jag kan inte riktigt bestämma mig om det var ett bra tips eller om det bara gör saken värre...
 
 Nu är det 21 dagar kvar tills jag ska ut och flyga, så förbered er på inlägg där jag skriver om min flygrädsla, som aldrig verkar gå över. Som tur är så har jag ju numera åldern inne för att dricka alkohol på planet och något ännu bättre; det är gratis! Frågan är bara vad som är bäst, att slippa flygrädslan eller vara säker på att jag kommer med nästa plan... jag återkommer med svaret, måste klura lite på den frågan, hehe.
 
 
/En flygrädd tjej

Mina sötbollar


Städning

Tjollahopp!

Idag har jag städat i farmors (gamla) lägenhet i flera timmar och efter det så åkte jag och betalade räkningar åt farfar. Nu är jag äntligen tillbaka i sörbo och här har jag också städat.

Hoppas inte mamma läser min blogg innan hon kommer hem bara, för det ska ju bli en överraskning!

Ikväll blir det myspys framför körslaget och troligtvis lite plugg.

Ha en bra lördag!



Feber feber och feber...

Snart kommer jag bli tokig. Nu har jag haft feber i två veckor, och det är sådär irriterande lite feber. När det är för lite för att ligga kvar hemma, men för mycket för att träna. Jag vill ju träna nu, jag förstår inte varför det inte bara kan ge med sig!

Istället får jag vara väldigt nöjd över att min frys är fylld, kylen är fylld, godisförrådet är back on track och sen har jag även blivit en resväska rikare. Så vilka tror ni har stått för det här kalaset? Inte är det jag iallafall, love you mami&papi.
 
 
 
/M

Vem är du?

Än en gång gör jag ett tappert försök till att få reda på vilka som läser min blogg... Tidigare när jag har frågat om ni läsare kan erkänna vilka ni är så är det typ 3 stycken som vågat svara, så vilka är ni andra 57? Är det verkligen så hemskt att skriva vad ni heter?
 
/M
 
 

Stöd ungcancer.se

Igår såg jag att en av mina gamla lärare hade beställt ett armband med texten "Fuck cancer" på och då gick jag in på www.ungcancer.se och klickade hem ett likadant armband. Jag tycker även att du ska göra det! Man kan köpa mobilskal, tygpåsar, armband, kläder och pengarna går till en verksamhet som arbetar med att hjälpa cancersjuka ungdomar.
 
 
 
/M

Buss till skolan

Imorse när jag vaknade så spöregnade det ute, så jag bestämde mig för att åka buss till skolan, för första gången. Hade ingen lust att cykla i spöregnet.


Just nu sitter jag på bussen som ska ta mig hem igen. Vi slutade väldigt tidigt idag, så nu ska jag hem och sova lite innan det är dags att sätta igång med plugget.


Victoria's secret

Ett måste när jag åker till USA.
 
 
 
/M

Mys framför tvn

Idag har jag storstädat i lägenheten och nu väntar en kväll i soffan. Först är det x-factor och sen blir det hollywoodfruar. Har tänt lite ljus och oj vad jag gillar hösten, då man bara myser inomhus med tända ljus och bra tv-program.
 
Idag tog jag ju passet och det gick förvånansvärt fort, jag hann ner på stan och fixa det och sen tillbaka på en timme. Under eftermiddagen spenderade jag några timmar till att skriva min individuella uppgift och nu har jag svarat på 2 av 3 frågor, vilket blev 3 A4:an och man får inte skriva mer än 5 A4:an, vilken känns ganska skönt, det börjar alltså ta sig!
 
 
 
/M

Stan

Nu ska jag snart hoppa på bussen som ska ta mig ner mot stan. Första stoppet blir polisstationen där jag ska skaffa ett nytt pass, hoppas det inte är världens kö bara.


Passport

Usch, idag ska jag ta nytt pass inför USA-resan, för nu börjar det närma sig och jag behöver alltså förnya mitt pass. Det är så jäkla tråkigt för man lyckas alltid se mer förjävlig ut än vanligt, och det värsta av allt, man måste leva med det i 10 år!
 
Hoppas det blir lite bättre än såhär iallafall!
 
/M

Godnatt

Nu är jag nybadad, klar med dagens plugg och nu väntar en skypedate med min pojkvän, sen är det dags att sova. Imorgon har jag egna studier, vilket betyder att jag tar en sovmorgon innan det är dags för att åka ner på stan för att ta pass, fika med Towe och sen ska jag sätta igång med plugget igen.
 
 
 
/M

Fever

Den här förkylningen verkar inte vilja ge sig och jag har lite feber varje kväll, det är inte alls kul. Nu vill jag bli frisk, jag vill träna som bara den ju. Istället får jag ligga i sängen och plugga till min individuella uppgift som ska in när kursen är slut, vilket är om typ 2 veckor. Gud vad tiden har gått fort!
 
 
/M

Bokmal, pluggis, nörd... ja kalla mig vad ni vill!

Den här helgen har jag läst väldigt mycket och jag råkade visst läsa ut arbetsgruppens psykologi på 250 sidor och sen ett kapitel ur vårdpedagogiska utmaningar. Om ska jag beskriva min helg med ett ord så blir det nog läsning. Mina gruppkompisar tycker redan att jag är en pluggis, så jag vågar nog knappt berätta att jag läst ut hela boken under helgen. Men nu kan jag alltså lägga ner mer tid på andra skoluppgifter i veckan, vilket känns väldigt skönt. 
 
 
 
/M

På tåget mot Västerås

Nu har jag precis hoppat på tåget i Borlänge, så jag är väl i Västerås om 1,5 timme. Gud vad jag längtar till att få komma hem till lägenheten och hoppa i badet, är ganska frusen efter att ha setat i ishallen.


Falun nästa!

Nu ska jag, mamma, pappa och farfar åka till Falun för att kolla på hockey. Vårt givna söndagsnöje under hösten/ vintern!


Saturday night.

Ikväll blir det myskväll här hemma i Sörbo. Snart ska vi käka mat till körslaget, heja team Bagge! Sen ska jag äntligen få äta Ben& Jerry, något jag inte kunnat göra under fotbollsäsongen så idag tänkte jag käka upp hela burken, mums!
 
Om pappa har tur kanske han också får smaka lite glass, han fyllde ju trots allt 49 år igår, så lite kan han väl få smaka, så grattis till världens bästa pappa som fyllde år igår!
 
 
 
/M
 
 

Thaimassage

Idag bjöd mamma&pappa mig på thaimassage. Massagen fick jag hos Panatdas thaimassage som ligger vid arena, och herregud vad skönt det var! Jag känner mig som en helt ny människa efter en timmes massage. Det är även jättebilligt, 300 kr för en hel timme, så det kan jag verkligen rekommendera.

/M


Friday

Idag blev det inte så många timmar i skolan, vilket var väldigt skönt. Nu är jag påväg till tågstationen för att ta tåget till Fagersta, stressigt värre! Men sen är det helg, gud så skönt!


Matlådeförsäljning på spantgatan!

Igår kväll var Ullis hemma hos mig och då gnällde hon över att hon inte hade någon matlåda till idag, så jag passade på att sälja min köttbullar och makaroner-låda för tjugo riksdaler( eftersom jag blev jävligt sugen på att äta på skolan). Ullis tyckte dock att makaronerna såg lite äckliga ut, då fick jag dåligt samvete,så hon fick en burkcola på köpet!
 
 
/M

Låååång dag.

Idag blev det en riktigt jäkla lång skoldag. Vi började 9.15 och var inte klara förens 16:30. Tur att det är torsdag, vilket betyder att jag dricker massa cola och äter en jäkla massa godis. Imorgon blir det förhoppningsvis inte lika många timmar i skolan för sen ska jag ta tåget hem till Fagersta.
 
Efter skolan idag så gick jag och Towe på stan en stund och till slut hamnade vi på subway för lite "kvällsmat". Älskar restaurangchansens kupongerna!
 

 
/M

Feber och vetenskapliga artiklar(på engelska), kan det bli sämre?

... Jag tror fan inte att det kan bli sämre än så.

När jag kom hem från skolan så hade jag 38 grader feber och huvudvärk, igen. Jag börjar bli trött på att gå runt och vara lite småsjuk hela tiden. Jag vill ju träna!!

Och inte nog med det, jag har setat och letat efter en vetenskaplig artikel i några timmar. Nu har jag till slut hittat två stycken som förhoppnigsvis ser bra ut, nu gäller det bara att välja ut den bästa. Så nu ska jag sätta mig och läsa 22 sidor med vetenskapligt dravel, och inte nog med det, SKITEN ÄR PÅ ENGELSKA, skjut mig!

/M


Use your smile to change the world. Don't let the world change your smile.

 
/M
 

Mot plugget!


Förkylningen sitter i...

Förkylningen verkar fortfarande sitta i och idag vaknade jag upp från min power nap, med världens jäkla huvudvärk och pyttelite feber. Så det blev alltså ingen fotbollsträning idag heller. Istället fick jag ligga kvar i sängen och knapra alvedon.
 
Nu har jag lagat mat och sen ska jag kolla på x-factor, fotboll och om jag hinner ska jag även kolla lite på svenskahollywoodfruar, helt enkelt bara ta det lugnt, sånt som är helt tillåtet när man känner sig hängig.
 
 
/M

Seminarium 2 avklarat.

Idag hade vi vårat första "riktiga" seminarium, då vi var 24 stycken som skulle sitta och diskutera frågor kring de texter vi läst. Till en början så pratade jag väl ingenting,  men efter ett tag blev jag lite mer bekväm i situationen och då pratade jag mer än vad jag hade förväntat mig. Jag är faktiskt riktigt nöjd med min egen insats, vilket inte händer så ofta när det kommer till muntliga skolgrejer. Det var mitt första seminarium och jag måste erkänna att jag hade gått och oroat mig helt i onödan.
 
Nu har jag käkat mat här i lägenheten och har precis krypit ner i sängen för att sova lite middag, som jag nästan gör varje dag, pensionärvarning på mig ja!
 
 
/M

Restaurangchansen

Jag har fått ett restaurangchansenhäfte av min mamma(läs även pappa, han är bara inte medveten om det). Den innehåller en hel del bra 2 för 1 erbjudanden på restauranger här i Västerås, men även rabattkuponger på några butiker. Som ni ser så kostade den 200 kronor vilket är sjukt billigt och man sparar väldigt mycket pengar om man använder många kuponger.
 
 
 
/M

Duktig tjej.

 
Nästa gång jag åker hem i några dagar så ska jag nog låta bli att lämna lättdrycken framme och kanske kasta bananerna.
 
/M

Tillbaka i Västerås

Tack för skjutsen kompis!
 
/M

Hejdå Arena!

Idag var jag på Arena för första gången på några månader. Jag fryste mitt medlemskap under fotbollssängonen eftersom jag visste att jag aldrig skulle hinna träna där. Men nu har jag betalat för en månad så idag passade jag på att träna innan jag åkte till Västerås. Det blev ett av mina favoritpass, x-fit, och satan vad jag var trött efteråt.
 
Men nu har jag bestämt mig för att säga upp mitt medlemsskap på Arena eftersom jag numera bor i Västerås, så idag bröt jag mitt kontrakt, men jag får träna fram till 26 oktober, så några pass hoppas jag att jag ska hinna med när jag är hemma i Fagersta. Det var riktigt sorgligt att bryta medlemsskapet för jag har verkligen älskat att träna där, det har varit toppen. Men nu funderar jag på att bli medlem på friskis här i Västerås istället.
 
Efter träningen åkte jag hem till Rasmus för att käka mat som mamma bjöd på, tack för det!
 
/M

I just want to be with you.

/M

Äntligen hockeypremiär!

Idag var det äntligen dags för hockeypremiär och ingen är gladare än jag! Jag tycker det är väldigt kul att kolla på hockey, men när min bror spelar så blir det hundra gånger roligare och då är det faktiskt bland det roligaste jag vet. Det bästa av allt är att han kommer spela i Falun det här året, vilket betyder att jag kommer kunna se väldigt många fler matcher än förra året, då han spelade ända nere i helsingborg.
 
 
Jag påväg till hockeyn, men skolböckerna i högsta hugg.
 
/M

Powerwalk

Jag& viktvästen, mamma och pappa kom nyss hem från en powerwalk på sju kilometer.



Barnmorska? Ambulansare? Intensivvårdssjuksköterska?

Om tre år kommer jag (förhoppningsvis hehe) vara en färdigutbildad sjuksköterska. Men det finns ju så otroligt mycket att välja på när det kommer till vad man vill jobba med. Något som har intresserat mig ända sen jag bestämde mig för att läsa till sjuksköterska är; barnmorska, ambulanssjuksköterska eller intensivvårdssjuksköterska. Men jag antar att jag kommer ändra mig hundra gånger om under de tre kommande åren.
 
 
 
 
/M
 
 

Vi snubblade på mållinjen.

Vi gjorde det vi kunde idag, vi vann alltså våran match, men det räckte inte, eftersom Örebro vann över gideonsberg och därmed var de de som vann serien. Ganska surt att vi slutade på lika många poäng som Örebro och att det bara var målskillnaden som skiljde oss åt. Men när den här besvikelsen har lagt sig så kommer vi kunna vara stolta för att vi gjort en så bra säsong som vi gjort, det är trots allt bara vårt andra år i 2an, så ser man till det, så har vi gjort det riktigt jäkla bra.
 
Bästa laget!
 
/M

Tagga, tagga, tagga!

Gröt, mackor och musik. Nu är jag taggad till 1000.


Min favorit matchfrisyr.
 
 
/M

Imorgon gäller det!

Imorgon blir en väldigt nervös dag för då avgörs våran serie. Det kan fan inte bli mer spännande än såhär. Gideonsberg möter Örebro, och vi möter Avesta. Det är alltså vi, gif och örebro som gör upp om 1,2 och 3:e platsen i serien. Vinner Örebro så kan i princip inte vi vinna, då skulle vi behöva göra mer än 11 mål imorgon, vilket känns väldigt svårt. Men vinner vi mot Avesta och gif slår Örebro så är det vi som vinner serien. Men förlorar vi mot Avesta och gif slår Örebro så är det dom som vinner... Imorgon gäller det, må bäste lag vinna.
 
Wish us good luck
 
 
 
/M

Hemma igen.

Nu har jag kommit hem från Västerås. Vi hade bara en lektion på 1 timme och sen gick vi ut och käkade med våran studiegrupp. Det blev Kina-buffé och det var riktigt gott. Vi hade tänkt att vi skulle sitta och diskutera de texter vi har läst, men det blev inte alls något prat om de texterna, utan en hel del annat prat. Gud vad jag trivs i min studiegrupp!
 
Nu tänkte jag sätta mig i köket och plugga lite medans mamma lagar mat i köket. Ikväll blir det en mysig hemmakväll med familjen, en bra uppladdning inför morgondagen.
 
 
/M
 
 

Mot Västerås


Begravning

Idag var det farmors begravning och självklart var det jävligt tungt, men samtidigt är det skönt att den nu är avklarad. Man går ju bara och gruvar sig inför begravningar, eftersom man vet hur otroligt jobbiga de är. Men det var iallafall en fin begravning.
 
Efter begravningen så träffades vi hos pappas kusin för fika och för att umgås med släkten. Några hade ju kommit hit från finland, så det gäller att passa på att träffa dem när de väl är här. Så vi kom inte hem förens klockan nio. Det blev alltså en väldigt lång dag, så nu tänker jag krypa ner i sängen och sova. Plugget får vänta tills imorgon.
 
Här är jag och alla mina kusiner på pappas sida.
 
/M

United states of America, here i come.

Äntligen har jag bokat en resa till USA! Den 21 Oktober åker jag och stannar till den 5 November. Självklart åker jag dit för att hälsa på världens bästa pojkvän. Det kommer bli så otroligt mysigt och fan vad jag längtar! Oskar bor i Lafayette, Lousiana, så det är dit jag ska.
 
Nu kanske ni tänker " herregud hur ska den där flygrädda jäkeln klara av att åka helt själv till USA?" och det är väl ungefär vad jag också tänker.  För det första, jag är så jävla flygrädd. För det andra, så har jag bara flugit ensam en gång i hela mitt liv och det var till Italien. För det tredje, alla dessa byten gör mig nervös redan nu. Jag har aldrig bytit flygplan sen jag "blivit äldre" så det kommer bli en stor utmaning....okej, jag börjar redan bli väldigt nervös. Tur att jag har avbokningsskydd... nejdå, jag skoja bara. Förutom allt det där läskiga så kommer det bli hur jäkla kul som helst.
 
 
 
puss
 
 
/M

Dryga, jobbiga och högljudda snorungar.

Jag sitter och försöker läsa på tåget men tyvärr sitter nog de mest jobbiga och mest högljudda snorungarna i världen bredvid mig och jag hoppas de ska hoppa av fort som fan.


Föreläsning, men nu bär det av hemåt!

Idag hade vi vår första föreläsning som höll på runt 2 timmar. Den var väldigt bra, så tiden gick hyfsat fort.


Nu har jag precis hoppat på tåget till Fagersta där jag ska vara ända tills på måndag. Imorgon väntar begravning, på fredag måste jag ta bilen till Västerås för att ha lektion i några timmar, men sen blir det hem igen, för att sen spela match i Avesta på lördag.

/M


Firar Ullis!

Idag har jag& Ullis firat att hon blivit behörig frisör, därför bjöd jag på middag och hon tog med sig ananaspaj och jäklar vad vi har ätit. Nu ligger vi i soffan och mår illa för att vi är proppmätta!
 
 
 
/M
 

Färdig

Nu har jag kommit hem från skolan och vi har haft vårt "seminarium". Det blev knappt något seminarium eftersom att den ena läraren var sjuk, vilket betydde att den andra bara satt med oss i typ 20 minuter, och det var mestadels hon som pratade. Så det blev en riktig mjukstart. Men nästa seminarium bli mycket seriösare för då kommer vi vara tre grupper.

Nu ska jag sätta igång och läsa, det är fyra böcker jag ska läsa. I tre av dem ska jag bara läsa angivna sidor men i ena boken måste jag läsa hela 126 sidor... Please kill me, eller läs åt mig!


Imorgon; seminarium 1

Tänkte bara skriva att jag nu ska gå och lägga mig för att sen läsa det allra sista innan seminariumet som är imorgon. Det är alltså mitt första seminarium på högskolan och jag är självklart lite nervös, eftersom jag inte har någon aning om hur svårt det kommer vara, eller hur förberedd jag egentligen borde vara. Jag skulle väl iallafall säga att jag är hyffsat förberedd och ska för första gången i mitt liv, försöka gå till skolan med en lugn och bra känsla där jag försöker intala mig själv att jag faktiskt kommer klara det galant. Jag har nämligen en förmåga att alltid stressa upp mig och ha dåligt självförtroende innan prov och alla sånna där grejer, fast jag för det mesta alltid fått väldigt bra betyg, och faktiskt aldrig blivit underkänd, ändå så är det min värsta mardröm.
 
 
 
När jag kom till lägenheten så tog jag ett bad och käkade vindruvor, fetaost och en banan.
 
Goodnight
 
/M

@ tåget


Ullis fixar

Tjollahopp tjollahej!
 
Idag har jag jobbat i 6,5 halv timme, vilket känns väldigt bra. Efter jobbet plockade vi upp Ullis hemma hos Rasmus&Ella där hon hade varit och klippt& färgat håret på dem(obs, det var ella som färgade håret, inte rasmus). Sen fortsatte vi hem till Sörbo där Ullis har fixat håret, ögonbrynen och ögonfransarna på mamma. Medans dom har hållt på med det, så har jag hunnit sovit en stund och druckit tre colaburkar och käkat godis...
 
Idag blev det ingen träning eftersom jag har ont i halsen. Därför har jag tröstätit en jäkla massa skit tills jag mådde så illa att det kändes som om jag skulle spy, jag har en förmåga att alltid äta tills jag håller på att spy, vilket jag aldrig gör, men det är väldigt nära. Det där har jag pappa att tacka för, sådan far sådan dotter.
 
 
 
Frisören och mami.
 
 
Nu måste jag och Ullis skynda in till Fagersta så vi hinner med tåget till Västerås.
 
/M

True story.

 
/M

Home sweet home!

Jag är nu hemma i Sörbo eftersom jag är ledig ifrån skolan imorgon. Men här blir det ingen rast och ingen ro, för imorgon ska jag jobba några timmar på Sandströms bygg och det ska bli väldigt skönt att tjäna en liten slant så här i rookietiderna. Det görs av med en hel del onödiga pengar så här i början av skolan, men nästa vecka ska jag ta det riktigt lugnt och bara tänka på plugget och träningen, eftersom vi kanske spelar sista matchen för säsongen nästa helg. Jag ska även tillbringa torsdag- måndag här hemma i Sörbo, vilket känns väldigt skönt!
 
 
/M

Vinst

Idag var det en bortamatch mot Forsby som stog på schemat. Det blev vinst med 2-1 till oss och det var ju jäkligt skönt. Jag tror jag aldrig har varit sådär trött, som jag var de sista minutrarna, trodde jag skulle få krypa av planen, eller något i den stilen.
 
Innan matchen var jag och mamma hem till moster för att fira Zacke som fyllde år för några veckor sedan. Bättre sent än aldrig, och han ville ändå att vi skulle sjunga för honom,så jäkla söt min lilla gullegris.
 
 
 
/M

Good morning

/M

La Manga 2012

 
 
 
/M
 

Tjo-fa-de-rittan lambo!

Igår var jag på min första sittning och det gick inte alls till på det sätt som jag hade trott. Det var absolut ingen finmiddag där alla satt och åt i lugn och ro, utan det var snarare fullt ös precis hela tiden. Under tiden vi åt så lektes det lekar, tex lambo. Då man ska ställa sig på sin stol och dricka upp allt man har i glaset, innan en viss tid. Medans man gör det står alla andra och sjunger en låt och har man inte klarat av att dricka upp det man har i glaset så måste man vända det upp och ner över huvudet, vilket resulterar i en dusch. Nu behövde ju inte vi nollor stå helt ensam inför alla, utan alla nollor fick stå samtidigt.
 
Det fanns även massa andra regler som man var tvungen att följa, skulle man gå på toaletten var alla som skulle på toa tvugna att springa i ett långt led, hela två varv runt alla som åt, samtidigt som man ska sjunga "Tingelingelinge , tåget går uti vida världen, den som femtio öre har ,får följa med på färden...."
 
Det var en mycket trevlig kväll och jag och Towe somnade nog inte förens klockan halv 5. Jag sov nämligen hemma hos Towe som bor mitt på stan, så mycket smidigare och så slapp jag ju ta en taxi hem.
 




 
/M

Toga-sittning


Effektivitet

Idag har jag och mamma varit sjukt effektiva. Vi har nämligen handlat mat, shoppat och ätit på Ikea, tvättat kläder, vart på biblioteket och mamma har gjort matlådor åt mig. Det har alltså varit full rulle enda sen i morse.

Vad skulle jag göra utan världens bästa föräldrar? Dom hjälper mig verkligen med ALLT! Älskar er!

 

 

/M


Världens bästa mammi är här!

Nu har mamma kommit hit och nu väntar käk från mcdonalds, dagens tredje bad och sen blir det nog läggdags . Väldigt mysigt tycker jag!


Underbart...eller?


Torsdag

Den här skoldagen blev inte alls lika jobbig som jag hade ställt in mig på. Okej, visst började vi tidigt, men vi var klara redan runt tolv tiden, så då drog jag hem. Jag stannade en sväng på apoteket och ica för att inhandla medicin och lite goda saker. Det är ju nämligen torsdag idag, vilket betyder att jag käkar godis och dricker cola i några dagar fram över, mums.
 
Nu ska jag lägga mig i sängen för att sova en stund och lägga mig på spikmattan eftersom min rygg bara har blivit sämre. Jag tycker det knakar och sprakar i den så fort jag rör mig, vilket inte är så himla skönt. Efter det ska jag sätta igång och läsa en jäkla massa böcker inför tema två som börjar nästa vecka, och därför ställer jag in kvällens träning. Skolan går tråkigt nog alltid först, även om det svider...
 
 
 
 
/M

Love

/M

Wednesday

Idag började jag inte skolan förens klockan 11 och vi höll inte på så mycket längre än till klockan 14. Imorgon är den första dagen på väldigt länge då jag kommer behöva gå upp tidigt för skolan, vi börjar 09.15, usch vad jobbigt det kommer bli. Jag som älskar att ha sovmorgon!
 
Nu är jag alltså hemma i lägenheten och jag tänker sova lite middag innan jag ska sätta igång med plugget som jag ska hålla på med ett bra tag idag, då jag har all tid i världen. Jag har nämligen ingen träning idag, och idag bestämde jag mig för att ställa in kvällens utgång, eftersom vi börjar så tidigt imorgon, plus att jag sparar både pengar och tid(till plugg). Det ska bli skönt att ha en riktigt mysig pluggkväll då jag inte behöver stressa för fem öre.
 
 
 
Här är en bild på Mälardalenshögskola där jag studerar.
 
/M
 
 

I LOVE YOU

Här kommer några väldigt gamla bilder på mig & Oskar, tror de flesta är från 2009 och från när vi var på semester i Italien.
 
 
 
 
 
 
 
 
/M
 
 

Ullis bjuder.

Idag ringde min fina vän Ulrika och berättade att hon ville bjuda mig på hamburgetallrik ikväll och det tackar man ju inte nej till. Efter träningen fick jag hoppa ner i badet snabbt som attans, för att sen cykla till Ullis för att käka god mat till svenska hollywoodfruar. En riktig toppenmiddag, med bra mat, bra tv och en väldigt bra vän!
 
 
 
 
Nu ska jag lägga mig i sängen och plugga lite inför morgondagens lektion, då vi ska träffas i gruppen och skriva gruppkontrakt och diskutera studiehandledningen, sen tror jag inte att det blir så mycket mer gjort än så.
 
/M

Går det att cykla utan att bli svettig?

Nu när jag har börjat cykla så kan jag ju konstatera att det är helt jäkla omöjligt att cykla utan att bli svettig när. Det spelar ingen roll om jag cyklar så sakta att jag knappt kommer framåt, ändå svettas jag när jag väl hoppat av cykeln. Plus att ibland måste jag ju trampa på lite extra fort, om jag har bråttom till något, och då är jag ju i princip dyngsur när jag kommer fram... okej, jag kanske överdrev lite där, men om någon vänlig själ har ett tips om hur man cyklar utan att eftersvettas, så kan ni ju meddela mig det!
 
 
 
/M

Första lektionen.

Nu är den första "lektionen" avklarad. Vi gjorde inte så mycket mer än pratade om hur hela kursen kommer att se ut och vi fick även träffa vår studiegrupp som vi ska arbeta med i 5 veckor framöver. Vi var 7-8 stycken tjejer och hitills så trivs jag toppen i min nya studiegrupp. Jag och Towe lyckades hamna i samma grupp, vilket känns väldigt skönt, eftersom vi umgåtts mycket de senaste dagarna.
 
Nu har jag precis kommit hem från skolan och ska snart ta tag i disken och sen ska jag ställa mig och laga mat innan det är dags för träning. Det blir en matlåda som jag ska käka ikväll efter träningen och en som jag ska ta med mig till skolan imorgon, eftersom jag ska försöka göra av med så lite pengar som möjligt från och med nu.
 
 
 
 
/M
 
 
 

Ryggont, dags att gå i pension kanske?

Jag har på något konstigt vis lyckats gjort illa mig i ryggen och har ingen aning om jag fått en smäll eller om jag lyckats sträckt mig på något konstigt vis, ont har jag iallafall. Det gör liksom ont när jag tar djupa andetag så det är väldigt irriterande. Jag fick iallafall kliva av när det var typ 15 minuter kvar av träningen och det är ju inte speciellt kul.
 
Imorgon innan skolan ska jag få en massagetid vilket känns väldigt bra. Ullis var även här och käkade lite mat ikväll så då lyckades jag tigga åt mig några minuters massage och satan vad ont det gjorde. Känner mig typ som 70 år när jag sitter här och gnäller över ryggont.
 
 

Det blir jag och spiky inatt alltså!
 
/M

Plugg

Det känns som om det var evigheter sen jag låg och pluggade inför en skoluppgift. Men nu ligger jag här efter typ ett års skolledigt och pluggar. Självklart gör jag det i sängen, mitt favorit ställe när det kommer till pluggning.  Imorgon har vi vår kursintroduktion och om en vecka har vi vårt första seminarium, så det är inför det jag läser just nu, men jag har egentligen ingen brådska, dels för att vi inte blivit tillsagda att börja läsa ännu, och dels för att jag redan läst de där 48 sidorna, hela två gånger om, jag vet, jag är en riktig jäkla nörd, men jag gillar helt enkelt att vara förberedd.
 
 
 
Här har ni min nya kalender.
 
 
/Pluggisen
 

Mot stan/skolan

Nu ska jag cykla iväg mot stan och skolan, jag ska börja med att besöka en bokhandel för att köpa en kalender/almanacka. Efter det ska jag köpa kårenkortet och biljetten till sittningen på fredag.

Ha en bra dag!

/M


Mina utgifter- en bra app för ("fattiga") studenter.

Här kommer ett bra tips till (fattiga) studenter, som vill hålla kolla på hur mycket pengar man lägger ut på både viktiga och oviktiga saker, för att få insikt i sin ekonomi och förhoppningsvis kunna dra ner på de där onödiga grejerna som man lägger en hel del pengar på.
 
Nu har jag fått mina första pengar från csn och för att försöka hålla koll på hur mycket jag gör av med från och med idag och fram till den sista september, så ska jag försöka testa en ny grej. Jag har laddat ner appen Mina utgifter , där kommer jag skriva upp varenda liten grej som jag handlar och på så vis får jag reda på vad jag lägger mina pengar på. Det kan ju hända att det kan bli en aning deprimerande att se hur mycket pengar man lägger på onödiga saker, men jag tror att det här kan vara en bra grej och jag hoppas jag kommer ihåg att skriva upp varenda liten grej, wish me good luck!
 
Det suger ju att jag skulle börja med det här just idag, för idag måste jag punga ut 300 kr för mitt kårenkort(gäller dock hela året) och 150 kronor för sittningen som är på fredag, samt en kalender till skolan. Har en känsla av att den här rookieperioden kommer bli väääldigt dyr, men det är som det är.  Har även en känsla av att den här grejen med Mina utgifter, kommer göra mig en aning snål, vilket är jäkligt behövligt nu när jag är student.
 
 
 
 
/M

Vinst!

Idag blev det en vinst och vi vann med 5-0. Det var jävligt bra med tanke på att vi behöver alla mål vi kan få, eftersom vi ligger tvåa med samma poäng men med mycket sämre målskillnad än Örebro. Nu är det bara två matcher kvar av den här säsongen, och jag tror inte kan bli mer spännande än såhär.
 
 
Bästa laget i Turkiet.
 
/M
 
 

Guten morgen.

Godmorgon på er jag har precis ställt mig och börjat laga mat som jag ska hinna äta innan matchen. Hör och häpna, jag ska äta lax och potatis, nu blev ni väl förvånade? Har en känsla av att jag kommer tröttna på att äta lax och potatis snart. Men man blir ju smartare av att äta fisk, och det kan ju jag behöva, så det är väl bara att köra på till jag är så trött på det så att jag bara vill spy. Fram tills dess kanske jag har hunnit blivit så pass smart att jag lärt mig laga någon annan maträtt.
 
 

Matchdag
 
/M
 

I love you.

 
/M

Filmkväll

Ikväll stannade jag hemma från nollningen bara för att jag kände för att ta det lugnt och för att jag har match imorgon. Jag har alltså varit i lägenheten hela dagen,bara slappat och sen storstädat och nu på kvällen kom Towe hit, min nya klasskompis. Vi har kollat på filmen the lucky one( som jag redan sett) och bara setat och pratat. Nu har jag precis kommit hem från att ha släppt av henne vid bussen. Så nu ska jag krypa ner i sängen med min spikmatta och vänta på Oskar så att vi kan ha en skypedate, mysigt värre!
 
Min bästa vän spiky.
 
/M
 

Kårenpremiär

Premiär på kåren,check!
 
Innan kåren var vi och förfestade med andra linjeföreningar vid något studentboende och det var väldigt trevligt, men ännu roligare var det inne på kåren. Det var alldeles för billigt,  och konstigt nog  resulterade det i att jag gjorde av med alldeles för mycket pengar, nästa gång ska jag lämna kortet hemma, och bara köra på kontanter!
 
Såhärser jag ut i min dok. Igår var det någon som glömde ha på sig sin dok, så hon fick Nollan skrivet på  kinden, med en svart spritpenna, så det är bäst att ha den på hela tiden.
 
 
Här nedan kommer lite bilder från kåren.
 
 

Tro det eller ej, men jag  tror jag har lärde mig dricka öl efter den där ölhävartävlingen. Eller så drack jag  det bara för att det var så jäkla billigt!
 
/M