Rädda mig.

De två senaste dagarna har varit helt galna. Jag har haft fullt upp precis hela tiden. Vi har haft föreläsningar 4 dagar i sträck nu, och inte nog med det, jag, Towe( som varit min sambo i två dagar) och Abir har haft pluggläger hemma hos mig. I tisdags gick vi på föreläsningen och efter det pluggade vi i exakt 7 timmar, gårdagen såg precis likadan ut. Vi har inte kommit i säng förens sent på natten pga allt pluggande och det värsta av allt, vi har inte ens gjort hälften av allt som måste göras. Om jorden går under imorgon så blir jag så jäkla förbannad, för då har jag pluggat helt i onödan...
 
Känns som jag levt i en pluggbubbla de senaste dagarna, helt avskärmad från världen. Har inte kunnat kolla på julkalender, knappt hunnit med att kolla fb, knappt pratat i telefonen, inte orkat sminka mig och inte hunnit träna ordentligt, men i tisdags hann jag iallafall köra ett pass på gymmet på Friskis&svettis, det blev 1,5 h och jäklar vad träningsvärk jag har haft. Det har blivit mycket hämtmat och godis, för att klara av allt pluggande. Jag önskar bara att den här kursen var slut nu, och den har precis börjat, wihoo. Men idag tänker jag faktiskt ta och lägga plugget åt sidan, för vet ni vad? Idag kommer Oskar hit och gud vad jag har längtat, det kommer bli så mysigt!!
 
 
 
/M
 
 
 

Cellen

Idag påbörjade vi den nya kursen och vi hade knappt något upprop, vi körde igång med Cellen på engång och hade föreläsning från 9- 14.30. Föreläsningen var riktigt mastig men förvånansvärt intressant. Föreläsaren var grymt bra och fick det faktiskt att kännas mycket bättre än när jag bara bläddrat och läst lite i boken. Han poängterade även att vi var tvugna att åka hem och läsa på engång, för i den här kursen fungerar det inte att skjuta upp saker, ojoj där fick man en klump i magen också.  Imorgon ska Towe sova här, så då ska vi plugga, plugga, plugga....
 
 
/M

Västerås

Det blev ingen träning idag heller, men börjar iallafall känna mig lite bättre så hoppas på lite träning de kommande dagarna. Idag hade familjen adventsmys och käkade plankstek, efter det tog jag bilen och åkte till västerås. Nu väntar en veckas skolgång, börjar nämligen den nya kursen imorgon: anatomi och fysiologi, ville seriöst gå och dö när jag läste studiehandledningen, kommer vara okontaktbar över jul, gud så trevligt.
 
 
 
När jag kom till Västerås så insåg jag att datumet hade gått ut på mina sista chokladbollar, så jag klädde på mig och gick till Ica för att köpa lösgodis, jordnötsringar och chips. Ullis kom hit och vi har kollat på fotbollen och ätit massa godis/chips.
 
 
 
/M
 
 
 
 

Köp julklappar till de barn som verkligen behöver det!

Jag tycker ni ska gå in på Unicefs gåvoshop och köpa julklappar till barn som verkligen behöver det. De här julklapparna kan faktiskt rädda liv. Så jag föreslår att du struntar i att köpa den där tröjan eller skippar helgens utgång och istället köper en julklapp som kan rädda liv. Köp,köp,köp!
 
Jag har köpt 100 påsar vätskeersättning, ett vaccinpaket som innehåller 60 doser och ett myggnät som är impregnerat med insektsmedel. Allt det här skickas nu ut till de barn som behöver det mest. Det kostade mig 200 kronor och tänk att en så liten summa faktiskt kan rädda flera liv. Så snälla, snälla, snälla gå in och köp du också!
 

Vaccinpaket
 
Vätskeersättning
 
Myggnät
 

Bilderna har jag hittat på Unicefs hemsida.
 
/M
 

Jul, jul, strålande jul!

 
/M

Julgranstjuvar

Idag åkte jag och mamma ut i skogen för att knycka en julgran, ajabaja. Vi hittade en fin gran som vi nu har klätt samtidigt som vi har lyssnat på musikhjälpen, druckit cola och ätit julgodis. Gud vad jag älskar julen!  Nu är det bara 10 dagar kvar till julafton och julklappshögen börjar växa. Ska ta något fint kort när vi har lagt julklapparna under granen!
 
 
/M

Yesterday's workout

1h och 15 minuter på gymmet
 
/M

Tenta

Nu har jag skrivit tentan och jag trodde att jag skulle känna mig lättad efteråt, men inte fasiken gör jag det. Nu ska man ju bara gå och vänta på resultatet. Vänta är inte min starka sida och jag har verkligen ingen lust att bli underkänd, men nu ska jag sluta tänka på det där provet och ha en lugn och pluggfri helg.
 
 
Det blev tyvärr ingen träning idag, för jag har inte känt mig nå pigg idag. Känner att förkylningen kommit tillbaka, eller ja den försvann ju aldrig och nu får jag väl sota för att jag tränat ändå. Hoppas att jag känner mig lite piggare imorgon, efter många timmars sömn, massa mat och godis.
 
Nu ska jag fortsätta kolla på musikhjälpen som är bäst, bäst, bäst!
 
/M
 

Tentaångest

Imorgon, den 13 december har jag min första salstenta på högskolan och jag börjar få lite panik. Tänk om de lagt till massa konstiga frågor, som inte stått med att man ska kunna, tänk så får jag blackout och glömmer allt, tänk så blir jag underkänd. Ja det är sånna tankar som snurrar i mitt huvud just nu. Men jag får väl trösta mig med att ca 40% får underkänt på den första tentan,  så blir jag det, så lär jag ju inte vara den enda, men det blir fortfarande lika jobbigt att behöva läsa om allt och göra en omtenta.
 
Trots min tentaångest så tänker jag faktiskt inte hetsplugga såhär dagen före tentan, känns som om jag bara kommer snurra till allting och göra det ännu svårare. Har bara förhört mig själv några gånger och kört ett pass på gymmet, vilket kändes ganska avslappnande. Efter det köpte jag en sallad från hurtbullen, så jäkla god, plus en chokladboll, så jag och min tentaångest har planerat att tröstäta ikväll. Det blir chokladboll, jordnötsringar och massa cola, vem vet, det kanske är det hemliga receptet för att fixa godkänt på tentan, vem vet? Det visar sig!
 
 
 
/M
 
 
 

Today's workout

Idag blev det 1,5 h hunkfys och vi körde ben,ben,ben...
 
/M

Zara Larsson

Minns ni den lilla tjejen Zara Larsson som var med i talang år 2008 och var superduktig? Nu är hon 15 år och ska snart släppa en skiva. Här är en av hennes nya låtar, jag tycker den är grymt bra och har lyssnat på den om och om igen.
 
 
/M

Träningsvärk hejhej

De senaste dagarna har jag haft en sjuk jäkla träningsvärk i överkroppen och jag har knappt kunnat lyfta armarna över huvudet. Idag blev det bara en jäkla massa bröst och det gör ju inte saken bättre. Även om det gör så satans ont med träningsvärk så är det ju fint, för då vet man att man tränat hårt.
 
/M

Today's workout

6 km löpning( fick dock stanna efter hälften för att vila magen) + 1h och 40 min gym.
 
Träningsvärk nästa....
 
/M

Starkt är snyggt- men smaken är som baken, delad.

Läste Idas träningsblogg på fagersta-postens hemsida och blev inspirerad av hennes inlägg som heter Starkt är snyggt. Något jag verkligen håller med om, starkt är supersnyggt.
 
Smaken är som baken, delad, och det är väl en jäkla tur ,för det vore ju jäkligt tråkigt om alla såg likadana ut. Jag tycker att alla människor är fina på sitt sätt och jag själv gillar allt från kurviga kroppar till vältränade kroppar. Själv har jag aldrig kunnat haft en kurvig kropp, även om jag velat. Jag har i hela mitt liv varit väldigt liten, smal och tränad. Eftersom jag älskar att träna så har jag automatiskt fortsatt på "stark är snyggt"- banan och jag tycker även att det är otroligt kul att se resultat av träningen, så idag hoppade jag i träningskläderna och tog tre kort, så att jag om några veckor/månader kan se om det skett någon förändring. Spännande!
 
 
Jag får ursäkta "nakenchocken" och tändsticksarmarna( förbättring pågår).
 
/M

Kvällsrutin.

Ikväll kom jag på att jag ska införa en kvällsrutin och det är att köra 6 olika magövningar som väljs ut automatiskt i min app 6 pack abs- workout, det tar ca 5 minuter och är nog lite för lite, men eftersom det bara ska vara vara en kvällsrutin så får det duga, vill ju inte bli svettig när man ska gå och sova.
 
 
/M

Today's workout

1h och 40 minuter hunkfys
 
/M

Tough Viking

Igår fick jag höra om loppet Tough Viking, vilket låter spännande, skrämmande och lockande  på samma gång. Här har ni beskrivningen som går att hitta på deras hemsida: "Banan består av 12 kilometrar fyllda med 15 brutala hinder designade av specialister inom det svenska försvaret. Hindren är konstruerade för att ge deltagarna en riktigt tuff utmaning och utgörs av taggtrådskrypning, containrar med isbad, lergator, armgång, elhinder, klätterväggar, tunnlar, höga väggar etc."
 
Om allt löser sig med magen/medicinen och jag kan börja löpa lite längre sträckor så funderar jag seriöst på att vara med i det här loppet, som en kul grej liksom. Är det någon som är sugen på att följa med? Tror jag ska tjata lite på Linda och Ella.
 
 
 
/M
 

Today's workout

Ca 1,5- 2 timmar gym
 
/M
 

Lördag

Jag började dagen med att ta en liten sovmorgon, för att sen påbörja dagens tentaplugg. Jag hann inte plugga så länge innan det var dags att bege sig till gymmet för att träna med Björn och Jonas(från hunkfysen). Det blev ca 2 timmars träning. Nu ligger jag hemma i soffan och ska väl fortsätta med det där jäkla tentaplugget, i väntan på att få käka lite plankstek, mums!
 
 
Vi har fått en hel del snö här i Sörbo.

/M
 

Det får bära eller brista.

Imorgon tänker jag faktist träna, det får bära eller brista. Jag kan inte hålla mig längre, och jag har inte ont i halsen, inte feber, utan bara en jäkla hosta&snuva, så det borde vara okej att träna. Det visar sig, annars tar det väl om och jag blir mer förkyld, svårare än så är det inte. Ibland när man bara är är förkyld och bara har snuva&hosta så tror jag att det bara är bra att träna, för då rensas skiten bort, det har hänt mig några gånger, och jag hoppas imorgon är en sån dag.
 
 
/M
 
 

Take me back...

 
/M

jag.vill.träna

Det ser tyvärr ut att bli ännu en vilodag för min del, är fortfarande förkyld. Hoppas på att om jag vilar idag, så kanske jag kan gå till gymmet och köra lite lätt imorgon. Känns extra surt att bli sjuk nu när jag verkligen kommit in i träningen igen, jag bara älskar att träna, så snälla kan någon bara göra mig frisk!
 
 
/M

Mysteriet på greveholm- grevens återkomst.

Idag har jag kollat i kapp de avsnitt som jag missat av årets julkalender och satan vad bra den är. Är det verkligen okej att älska julkalendern när man är 20 år? Tror aldrig jag kommer bli för gammal för det.
 
 
/M

Godkänd, hurra!

Idag blev jag godkänd på mitt första praktiska prov och det är jag sjukt glad över för det är svårare än vad man tror.
Jag firade det med att köpa en chailatte( christmas in a cup), så jäkla gott och så himla juligt, såna blir det fler av under den här vintern, borde kanske köpa grejer så att jag kan göra det hemma!

Nu sitter jag på tåget påväg hem till sörbo. Det blir tyvärr ingen träning för min del idag och det blev det ju inte igår heller, har gått och blivit superförkyld...




Italien 2009

Oj vad roligt det är att sitta och kolla på gamla bilder. Här är några fina bilder på mig och Oskar från när vi var i Italien år 2009 och snart är det 2013, herregud vad tiden bara springer iväg. Det var en underbar resa och Gardasjön är absolut ett ställe jag tänker besöka igen.
 
 
/M
 

Västerås

Idag åkte jag tåg till Västerås och när jag kom fram var det världens jäkla snöstorm, konstigt nog så kom jag fram och blev bara några minuter försenad. Trodde alla tåg skulle vara inställda idag, så blev väldigt glad över att jag kom fram. Det verkar ju som det varit kaos lite överallt i Sverige idag. Tänk att det är samma visa varenda vinter.
 
 
Jag och några från min grupp var i metodrummet i nästan 3 timmar och övade inför morgondagens praktiska prov. Jag känner mig sjukt nervös och värdelös. Det är så otroligt mycket småsaker att tänka på, så imorgon kanske jag får mitt livs första IG, wohoo.... Efter att vi övat färdigt så gick jag, Towe och Abir till spicy och käkade mat, mums vad gott det var. Nu har jag precis kommit till lägenheten och ska snart försöka plugga lite inför morgondagen och sen bara ta det lugnt.
 
Asta, hon kommer få stå ut med oss i 2,5 år till.
Snö,snö och snö
Mysigt med all julbelysning nere på stan.
 
/M
 
 

Tillbaka till Västerås, för en natt.

Imorgon åker jag till Västerås för att träna inför torsdagens praktiska prov. Det blir alltså en natt i lägenheten och det kommer faktiskt kännas lite konstigt att åka dit nu när jag har varit hemma ett tag och haft folk runt omkring mig hela tiden.
 
 
 
 
/M

Today's workout

1,5 h hunkfys
 
 
 
/M
 

Sämsta mobilägaren någonsin...

Skulle det finnas ett pris till världens sämsta mobilägare så skulle jag garanterat få det priset. Jag vet inte hur många telefoner jag har haft sönder. Nu har min kära iphone sprickor på både fram och baksida, en glas bit har till och med försvunnit. Jag måste vara den klumpigaste mobilägaren som finns, tappar den jämt och ständigt och för några dagar sedan tappade jag telefonen i badkaret( MEN det var bara pyttelite vatten där i och ploppen var inte i, och jag var superduper snabb på att plocka upp den), men den började funka igen, efter att jag stängt av den och väntat ett tag, tur för mig, för jag skulle inte klara mig utan min kära telefon.
 
 
 
/M

Today's workout

20 min crosstrainer+ 60 minuter styrketräning.
 
/M

Nytt från intersport

Idag åkte jag upp till Intersport i Fagersta för att kolla om jag kunde hitta ett par bra träningsshorts. Mina joggingthights har nämligen blivit förstörda av att krypa runt på brottarmattan på hunkfysen. Inte så kul att förstöra flera byxor som kostar typ 800 kronor, så nu tänker jag fortsätta köra med de som jag redan har förstört och sen använda shorts.
 
Utbudet är ju inte så stort här i Fagersta så jag valde mellan ett par röda och ett par blåa shorts och här nedanför ser ni hur de ser ut. Köpte även en fin liten träningshandduk som man tex kan ta med sig på pass när man vet att man kommer bli dyngsvettig.
 
 
/M

Strong is the new skinny.

/M

Mysigt värre!

Woopwoop nu är det inte så långt kvar tills min älskling kommer hem till jul, och stannar här i 4 veckor, gud vad jag längtar!


Utgång

 
/M
 

Yesterday's workout

20 minuter crosstrainer+ 1,5 h gym
 
/M

Psykopatgym nästa!

Jag trodde att lördagen skulle bli min vilodag för den här veckan, men så blev det inte. Nu väntar lite "psykopatgym" på FH.

Ha en bra lördag!